Contactează-ne acum +40 749 014 433

Servicii Juridice Drept Penal

Asistență juridică și reprezentarea persoanelor prejudiciate

în urma săvârșirii unei infracțiuni, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor responsabile și în vederea recuperării prejudiciilor materiale sau morale create prin infracțiune;

Asistență juridică și reprezentarea persoanelor împotriva

Statului Român în fața Curții Europene a Drepturilor Omului, pentru nerespectarea drepturilor recunoscute prin Convenția Europeană a Drepturilor Omului, după epuizarea de către persoana vătămată a tuturor căilor de atac interne.

Infracțiuni de serviciu sau în legătură cu acestea

traficul de influență, abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor, abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, neglijența în serviciu, purtarea abuzivă, luarea de mită, darea de mită, primirea de foloase necuvenite.

Infracțiuni care împiedică înfăptuirea justiției

denunțarea calomnioasă, mărturie mincinoasă, încercarea de a determina mărturia mincinoasă, împiedicarea participării în proces, nedenunțarea unor infracțiuni, favorizarea infractorului, arestarea nelegală sau abuzivă, evadarea, nerespectarea hotărârilor judecatorești.

Infracțiuni contra autorității

ofensarea adusă unor însemne, ultraj, uzurparea de calității oficiale, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, portul nelegal de decorațiuni sau semne distinctive, sustragerea de sub sechestru.

Infracțiuni de fals

precum: falsul de monede, falsificarea de timbre, mărci sau bilete, falsificarea de valută, falsul în înscrisuri oficiale, falsul intelectual, uzul de fals, falsul în declarații, falsul privind identitatea.

Alte infracțiuni

Infracțiuni informatice, trafic de droguri și deținere de astfel de stupefiante.

Infracțiuni economice precum: specula, concurența neloială, înșelăciunea, contrafacerea, divulgarea secretului economic, deturnarea de fonduri, evaziune fiscală.

Infractiuni privind circulația pe drumurile publice.

Reprezentare în fața organelor de urmărire penală

(Poliție, Parchet, DNA și DIICOT) a persoanelor puse sub învinuire aflate în stare de arest preventiv sau cercetate în stare de libertate. De asemenea asigurăm asistență juridică de specialitate în cursul urmăririi penale demarate de DNA.

Asistență juridică și reprezentare în fața instanțelor judecătorești

pentru persoane trimise în judecată sau aflate în cursul executării pedepselor, cereri pentru stabilirea regimului de executare, contestații la executare pentru computări de pedeapsă, cereri de liberare condiționată, sesizarea organelor de urmărire penală, plângeri prealabile ale persoanelor vătămate, plângeri îndreptate împotriva măsurilor și actelor dispuse de organele de urmărire penală (plângeri împotriva rezoluției procurorului), continuarea procesului penal, constituirea ca parte civilă, intervenția în procesul penal a părții responsabile civilmente, luarea și contestarea măsurilor asiguratorii, luarea măsurilor de reparație în natura pagubei, luarea măsurilor de restituire a unor bunuri, supendarea urmăririi penale sau a judecății, liberarea provizorie, contestații în anulare, revizuiri, revocarea măsurilor de siguranță, reabilitări, amânarea sau întreruperea executării pedepsei închisorii, înlaturarea sau modificarea pedepselor penale aplicate (amnisția, prescripția), repararea pagubelor în cazul arestării și arestării pe nedrept, strămutarea judecării cauzelor penalerevocarea ori modificarea măsurilor preventive dispuse de procuror sau de instanță.

Asistare și reprezentare în cauzele ce au ca obiect infracțiuni precum

Infracțiuni contra vieții, integrității corporale și sănătății

omor, omor calificat, omor deosebit de grav, ucidere din culpă, înlesnirea sinuciderii, loviri și alte violențe, vătămare corporală, lovituri cauzatoare de moarte, avort ilegal.

Infracțiuni contra patrimoniului

furt, furt calificat, furtul la plângere prealabilă, tâlhăria, abuzul de încredere, gestiunea frauduloasă, înșelăciunea, delapidarea, distrugerea, însușirea bunului găsit, tulburarea de posesie, tăinuirea.

Infracțiuni contra libertății persoanei

lipsirea de libertate, șantajul, amenințarea, violarea de domiciliu, secretul corespondenței, divulgarea secretului profesional.

Alte infracțiuni

precum: violul, actul sexual cu un minor, seducția, perversiunea sexuală, corupția sexuală, incestul, hărțuirea sexuală.